maanantai 27. kesäkuuta 2016

Ikimuistoinen juhannus


Tulipa vietettyä rattoisaa juhannuksen aikaa. Taas kerran lähdettiin matkaan ilman sen suurempaa suunnitelmaa, eli katsellaan mitä elämä tuo eteen mentaliteetilla.

Suunnaksi otettiin Pohjanmaa ja tarkoituksena käydä kulttuuriin liittyvällä visiiteillä, ei muuta. Varasimme hotellin Vetelistä varmuuden vuoksi ja piipahdimme Räyringissä asioilla ja tuttuja tervehtimässä. Samalla tuli tiedusteltua, miten kokkoja sytyteltiin Räyringinjärvellä.
Kulttuurijutut sai hoidettua, vaikka aikataulu alkoi taas kerran heittää. Aika menee aina niin nopiasti, ettei perässä pysy.

Muutaman mutkan kautta päädyimme saunarantaan, jossa oli saunalautta laiturissa. 
Tuli sitten hypättyä kyytiin, vaikka en todellakaan ollut omalla mukavuusalueella. 
Onneksi mukana oli juotavaa ja lautalla myös, joten ei niin pahasti hirvittänyt. Mutta kun saunalautta irtosi rannasta kohti yhtä järven varmaan kymmenestä kokosta ja kyytiin tuli jonkinverran porukkaa ja koira, niin silloin kyllä olin totista kundia. 
                                 Mutta matka taittui ongelmitta ja kokolle päästiin.


Sitten takaisin saunalauttaan ja lähtöpaikkaan ja sieltä meijerille, joka oli avoinna. Hieman matka tosin kesti, kun moottori välillä oli sammuksissa ja startatessa sai hieman liikaa ryyppyä. Mutta pääsiin kuitenkin  vihdoin liikkeelle ja laituriin meijerin edustalle, josta sisälle nauttimaan virvokkeita.´

Niitä sitten kuluikin sen verran, kun oli hauska pöytäseurue ja tarinaa riitti. Aika meni kuin siivillä. Jossain vaiheessa vaimo huomasi, että matkalainen oli saanut liikaa "ryyppyä" ja sai houkuteltua välillä makkaran paistoon, sanomalla että tulemme sitten takaisin kun on syöty. (huijas :D)

Makkarat grillattiin ja meijeri unohtui, kun auto kuljetti hotellille nukkumaan.

Aamupäivällä, huonosti nukutun yön jälkeen sitten auton nokka kohti Kuortanetta ja siellä olevia eliittikisoja. Ei ole koskaan tullut käytyä kyseisissä karkeloissa, joten oli eka kerta,

Päätä kyllä vähän särki ja vatsassa kiersi, oliskohan se keinuva lautta ollut syynä? ;D, vaimo kuitenkin ajoi, joten ei huolta sen puoleen.


Oli kyllä loistava tapahtuma ja mukavaa seuraa, mitä sitä muuta voi kesäpäivältä odottaa. Ilmakin suosi, ei liian kuuma, eikä vettä kuin muutama pisara. Myös kaksi suomen mestaruutta tuli kisoissa, molemmissa naiset asialla, mutta myös keihäskilpailu oli jännittävä loppuun saakka. Kisalippukin oli matkaajalle edullinen, eli 14 euroa s-etukortilla.

                     Täältä jatkoimme Tuuriin ja yöpyminen totutusti junahotellissa. 


Kaupassa kiertelyä ja leppoista oleskelua, tosin minä en pahemmin käynyt kaupassa, kuin pelaamassa ray:n pelejä, kun en ole sellainen shoppailija-tyyppi.
  

Mutta yöpyminen sujui ongelmitta, vaikka illalla auto alkoi vinkua jostain moottorista. Aamulla ääni oli kuitenkin hävinnyt ja kotimatka alkoi. Tässä vielä video junahotellista.Mutta joo, matka tehty ja ehkä paras juhannus mitä koskaan on ollut, nyt on parempi pysyä kotona seuraavat juhannukset, koska näillä hyvillä muistoilla pärjää monta vuotta ; D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti